Oorlog in Oekraïne!

De oorlog

Ons kantoor staat in Zaporizhia, de stad waar de kerncentrale staat die op 4 maart 2022 is aangevallen. Onze medewerkers zijn veilig. We hebben elke dag contact met ze maar op dit moment is er helaas heel weinig wat we kunnen doen.

Met regelmaat zetten we kleine berichten op de site over de situatie in Zaporizhzhia.

Einde van de oorlog

De oorlog zal ooit eens zijn afgelopen en daarna moet Oekraïne opnieuw opgebouwd worden. Indien u hiermee wilt helpen en de mensen daar wilt ondersteunen dan kan dat! Dit kan onder andere door het uitbesteden van uw maatwerk software project aan Devjet. U steunt hiermee rechtstreeks meerdere Oekraïense gezinnen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van Devjet. Bovendien krijgt u ook wat terug: een geweldig geprogrammeerd software product voor een zeer scherpe prijs.

Bel ons op 0521 853 000 of mail naar info@devjet.nl.

13 december 2022

Het is alweer enige tijd geleden dat we een bericht hebben geplaatst. De situatie in Zaporizhzhia is onveranderlijk: af en toe worden er raketaanvallen uitgevoerd, over het algemeen met weinig succes: de raketten worden uit de lucht geschoten of raken zinloze doelen. De Russen zijn ondertussen wel teruggedrongen, de kans op een aanval op Zaporizhzhia lijkt nu zeer gering. Af en toe is er geen stroom, maar tot nu toe heeft dat niet langer geduurd dan een halve dag. Onze medewerkers komen bijna elke dag naar kantoor, soms werken ze thuis als de situatie daar om vraagt. We hebben nog steeds dagelijks contact met ze en de stemming is naar omstandigheden goed. Ook daar gaat het leven, ondanks de oorlog, gewoon door.

27 juni 2022

De Russen hebben een winkelcentrum in Kremenchuk aangevallen met raketten. Kremenchuk ligt ongveer 200 kilometer ten noorden van Zaporizhzhia. Een totaal zinloze terroristische aanval.

22 Juni 2022

Alles is nog steed relatief rustig. Af en toe gaat het luchtalarm af maar gebeurt er verder niks. Volgens de laatste berichten zijn de Russen 10 kilometer teruggedrongen na gevechten in de afgelopen week. Ze zitten nu dus op ongeveer 70 km afstand van de stad.

30 mei 2022

Gelukkig een rustig weekend zonder raketten of beschietingen. Vandaag schijnen de Russen de stad Severodonetsk ingenomen te hebben. Dit ligt ongeveer 350 km ten oosten van Zaporizhzhia. Best ver weg nog, maar de Russen maken toch langzaam vorderingen richting het westen, alhoewel dit wel met zeer grote verliezen gepaard lijkt te gaan.

26 mei 2022

Afgelopen nacht gelukkig alles weer rustig, geen beschietingen of raketten.

25 mei 2022

Vanochtend zijn er 3 raketten ontploft in Zaporizhzhia! Er is een bioscoop geraakt en enkele woonhuizen. Over doden of gewonden is nog niks bekend. Het lijkt also er 4 raketten zijn afgevuurd waarbij er een is neergehaald door de Oekrains afweergeschut.

Er is ook een fabriek geraakt waar ze motors maken voor vliegtuigen en helicopters, dat zal het doel geweest zijn.

18 mei 2022

Alles rustig in de stad. Er zijn werkzaamheden verricht bij ons kantoor voor Internet en elektriciteit. Het lijkt bijna of er geen oorlog is.

25 April 2022

In Zaporizhia is alles rustig. Er zijn 9 raketten afgevuurd maar deze zijn niet in de buurt van de stad gekomen.

7 April 2022

Er zijn enkele raketten afgevuurd op de stad. Er lijken er 2 neergehaald te zijn door afweer en 1 raket is neergekomen aan de rand van de stad.

31 maart 2022

Zaporizhia lijkt vooralsnog de dans te ontspringen. De stad loopt vol met vluchtelingen uit Mariupol. Soms gaat het luchtalarm af, tot nu toe altijd vals alarm.

17 maart 2022

Op een paar ontploffingen in de buurt van de stad is alles de afgelopen dagen rustig. De stad zelf is uitgestorven; geen mensen of verkeer op straat, slechts enkele winkels zijn open.

8 maart 2022

Nog steeds is alles rustig in Zaporizhia.

7 maart 2022

Het is redelijk rustig in Zaporizhia. De Russen lijken voorlopig niet verder op te trekken richting de stad, vooralsnog is de nucleaire installatie genoeg ‘buit’.

6 Maart

Een rustige dag in Zaporizhia.

5 maart 2002

De Russen hebben de kerncentrale overgenomen.

4 maart 2022

De Russen schieten op de kerncentrale die op ongeveer 60 km van de stad ligt! het is de grootste kerncentrale van Europe. Wat is hiervan het doel??

3 maart 2022

Er schijnen enkele kleine groepjes Russische militairen gesignaleerd te zijn in de stad zelf. De Russen zijn de stad tot op ongeveer 60 km genaderd.

2 maart 2002

Weinig nieuws uit Zaporizhia. Rustige nacht.

1 maart 2022

Wederom een rustige nacht in Zaporizhia. Anders steden worden zwaar gebombardeerd. Wanneer is Zaporizhia aan de beurt? De staalfabrieken in de stad zijn overgeschakeld op het maken van wegversperringen. Anderen maken Molotov cocktails en camouflage netten. Iedereen lijkt zijn of haar steentje bij te dragen. Enkele bruggen rond Zaporizhia zijn opgeblazen.

28 februari 2022

Rustige nacht in Zaporizhia. Iedereen heeft een beetje bij kunnen slapen. Onderhandelingen tussen Oekraïne en Rusland.

27 Februari 2002

Een van onze mensen staat in de rij voor een wapen. Er zijn niet genoeg wapens. Bekijk de video een indruk te krijgen wat er met ‘rij’ bedoeld wordt.

26 februari 2022

In Oekraïne weten ze eerder dan wij dat Nederland 200 Stinger raketten gratis naar Oekraïne gaat verzenden. De mensen zijn dankbaar voor deze hulp.

25 februari 2022

Het luchtalarm is een paar keer af gegaan en onze medewerkers zijn naar de schuilkelders gegaan.  Er gaan geruchten dat er iets staat te gebeuren in Zaporizhia. Evacuatiepogingen hebben geen zin meer. Mannen tussen de 18 en 60 jaar mogen het land niet meer verlaten.

24 februari 2022

Er komt een bericht binnen van een van onze medewerkers: “Ukraine is on fire. We are not going to work today“.

Raketten zijn ingeslagen bij militaire installaties aan de rand van de stad. In de stad is alle redelijk rustig.